17. september 2021

Hører på Tollak til Ingeborg. Akkurat ferdig. Dramatisk nydelig. Strever med egne tulletanker om det sedvanlige utenforskapet. Snakket lenge med Maria. Føler varme. Hun holder fest for Lena. Kjøpt inn mye godt. Lena har brukt henne som modell og hun måtte klippe håret. Det var litt synd for det var langt og fint nå. Martin tok noen fine bilder. Fine farger. Bildene er til frisørmesterskapet. I kveld feirer de Lenas bursdag. Vorspiel hos Maria. Ut etterpå. Simen er også med. Så skal hun treffe en hun er forelsket i nå ute. Rodrigo var her i går. Med vin og gode råd. Søndag plukket vi som nevnt hundre kilo Touriga national. Vi knuste og lot vi det stå og gjære i tre dager.

Torsdag presset vi druene og fikk dem opp i den vesle 50- liters tanken. Rodrigo kom i grevens tid om ettermiddagen og ga oss gode råd. Lars klarte å finne fram et måleinstrument som han ba om. Med det kan vi se (950) når vi skal ta på lokket. Da er sukkeret brukt opp som gjæringsmiddel. Så skal det gå en tid. Vet ikke hvor lenge. Etter fødselen til hans Maria, kan vi komme og besøke han og se hvordan han driver. Ikke bare Palhetoen men også rødvinen hans, er farlig god. Været er fortsatt glimrende og slik er det varslet framover. Det var ikke mye regn som kom. Jeg skal lage fiken-chutney og bruke til gaver. Rodrigo har sendt 36 flasker Palheto til Jon Aaby. Han sier det blir ikke noe problem med avgift eller toll, for han merker kassene som smaksprøver. Vi protesterer og sier han ikke kjenner Norge. Han er sikker i sin sak.

24. september 2021

Har hørt på Christoffer Skau og Einar Døvigen lese Friedrich Nietzche 1844 – 1900. Interessant. Forstyrrende. Litt foruroligende at han Einar er såpass fortjust i Nietzhes anklagen mot middelmådigheten og likestilling. Men det er noe i hans tanker om dårlig samvittighet og kristendommens hemmende virkning på menneskers livsglede og kreativitet. Hører på Geir Gulliksen, Bli snill igjen. Men jeg vet ikke om jeg orker å høre hele den boka.

Da vi var i Aveiro, hadde vi planlagt å ta en tur til Aroucha for å gå på verdens lengste gangbru. Vi skjønte at vi måtte bestille billett på nettet. Men vi visste ikke at det må gjøres dagen før. Så da måtte vi gi opp ideen selv om vi prøvde litt av hvert først. Ringe og får hotellet til å ringe osv. Men det var aldri noen som svarte. Bare musikk. Den kom tilbake her om dagen. Ideen om Aroucha 25.september 2021 Jeg fant omsider ut hvordan jeg skulle få kjøpt disse billettene til verdens lengste gangbru. Tidligere var det Sveits som hadde den æren. Men i mai i år fikk Portugal ferdigstilt en slik bru. På midten av brua var det 175 meter dypt ned til elva. Jeg bestilte også hotell.

Det var jeg veldig heldig med. S. Pedro lokalisert i sentrum av Arousha. Vi hadde måttet velge tidspunkt når vi ville gå på brua og valgte 17.00. Da hadde vi god tid til å komme dit på onsdag 22. september. Hjem dagen etter. Vi driver tross alt og lager vin. Lokket skal snart på og så har vi hønene og hanen vår. Jeg oppdaget til min forskrekkelse dagen før når jeg hadde bestilt og betalt billetter, brukt Lars sine data for det går mye fortere, jeg er så lei av å skrive det lange navnet mitt, at jeg hadde skrevet, fordi Lars aldri fikk billettene på e-post som skulle ha en sånn firkant, QR, HOTMAIL i stedet for icloud på hans e-post adresse. Først tenkte jeg at jeg kunne få hjelp på nettet, men da jeg oppdaget at jeg måtte betale, gadd jeg ikke det. Så ringte jeg og lot det ringe i 40 minutter. Det kom musikk, så et lite stopp og så en stemme som sa et eller annet, så musikk igjen. Hver gang stoppet kom, ble jeg glad for å høre en stemme, som bare gikk over til musikk. Så plutselig etter nesten 40 minutter kom en ordentlig stemme sa noe og la på!! Så fant jeg en e-post adresse, skrev om fadesen og ba dem være så snill å sende billetten.

Dagen opprant med sol som dagene har kommet med hver dag i tre måneder. Vi pakket, hadde bestemt oss for å dra uansett. Kom vi oss ikke over brua, så never mind. Rett før avgang fikk jeg en veldig hyggelig e-post med billetten som vedlegg. Det var deilig. Turen tok tre timer. Vi tok kaffe omtrent midtveis på en bensinstasjon. Alle bensinstasjoner langs veiene har koselige kafeer også. Vi tok en annen vei enn den vi bruker. Vi satte på GPS fra Benedita fordi vi ønsket en ny vei enn A 17 som vi tok til Aveira.

Jeg hadde prøvd å oppdatere GPS en på macen . Fikk det ikke til tomtomen ble ikke lastet. Skulle hatt Jon til å hjelpe meg. Jeg er et avsnitt. Klikk her for å legge til din egen tekst og redigere meg. På denne plassen kan du fortelle din historie og la de besøkende få vite litt mer om deg.